Wegwijs in agile. Ontdek FLOW™.

afbeelding van Lumin

Kom 29-11 naar Lumin’s kennissessie over agile.

Op 29 november 2016 verzorgt Lumin een interactieve kennissessie over agile. De sessie zoomt in op verliesreductie en is daardoor zowel voor HR-professionals als productiemanagers interessant. Uiteraard bent u beiden welkom.

Agile is een projectmethodiek die oorspronkelijk uit de ICT-wereld komt. Binnen de HR en productie is het gebruik hiervan nog minder gangbaar. Dat is jammer want door agile te werken kom je zeer snel tot gewenste resultaten en de methodiek is goed toepasbaar bij een breed scala van veranderingen en projecten. Het werkt als een soort versneller.

Waarom agile?

De basisgedachte achter agile is: in kleine stappen succes boeken. Scrum teams ontwikkelen in zogenaamde sprints een aantal deelproducten. Er wordt alleen ontwikkeld wat er NU nodig is. Daarna wordt er uitgerold, getest, geëvalueerd en in de volgende sprint worden de verbeterpunten direct meegenomen bij de ontwikkeling van de volgende producten. Kortom, een iteratief proces. De volledige focus op één ding en de snelheid van resultaat zijn de pluspunten van agile.

Agile en FLOW™ bij SVZ

Lumin paste de agile aanpak in de praktijk toe bij onze klant SVZ. Daar werd agile gebruikt om een intern trainingsprogramma FLOW in sneltreinvaart te ontwikkelen en uit te rollen. Daarmee werden binnen 3 maanden de belangrijkste mensgerelateeerde verliezen sterk gereduceerd.

Wilt u weten hoe u agile kunt inzetten voor uw eigen projecten? Kom dan kennismaken met de agile projectmethodiek. Lumin verzorgt op 29 november een interactieve kennissessie. Hierin komt aan bod:

  1. Agile in een notendop. Een introductie in de agile projectsystematiek.
  2. Klantcase FLOW™ bij fruitverwerkend bedrijf SVZ, verliesreductie met agile aanpak. Gepresenteerd door Jan Janse, HR Director SVZ en Graham Tweed, TPM manager SVZ en Marianne Carrière, adviseur en trainer Lumin.
  3. Zelf succesvol werken met agile. Aan de slag met tips en handvaten.

Na het leerzame deel is er natuurlijk tijd om na te praten, ideeën uit te wisselen en om nieuwe mensen te leren kennen. Laat u inspireren! Noteer 29 november in uw agenda: van 13:00 uur tot 17:00 uur met daarna een netwerkborrel tot circa 18:00 uur. De sessie zal georganiseerd worden in Breda, de exacte locatie wordt later bepaald. Dit wilt u toch niet missen?

Kosten 25 euro per persoon.
Gratis voor NVP leden. Vermeld uw lidmaatschapsnummer bij de aanmelding.
Maximaal 2 deelnemers per bedrijf.

Schrijf u snel in via het aanmeldformulier of stuur een e-mail naar annemarie.van.der.meel@lumin.nl. Zij zet u dan op de deelnemerslijst. We ontvangen u graag op onze kennissessie. Meer informatie over FLOW of agile, ga dan nu direct naar lumin.nl/flow. Daar vind u alle informatie.

Programma interactieve kennissessie over agile

De kennissessie bestaat uit drie onderdelen:

  1. Agile in een notendop. Een introductie in agile, de verschillen in aanpak tussen klassiek ‘waterval’ projectmanagement en de agile methodiek en wanneer en waarvoor is agile de beste manier van werken.
  2. Klantcase FLOW bij SVZ. HR director SVZ Jan Janse, TPM manager SVZ Graham Tweed en adviseur/trainer Lumin Marianne Carrière geven gezamenlijk een toelichting op de succesvolle businesscase bij fruitverwerker SVZ. Binnen drie maanden werden met Lumin’s unieke trainingsprogramma ‘FLOW’ (Fast Learning On the Workfloor) maar liefst 12 mensgerelateerde productieverliezen gereduceerd en nam de betrokkenheid van de operators sterk toe. De snelheid van het resultaat werd mogelijk gemaakt door de agile aanpak van FLOW.
  3. Zelf succesvol werken met agile. Het laaste onderdeel gaat over hoe u zelf succesvol agile kunt inzetten in uw eigen organisatie. Waar kunt u het wel en niet voor gebruiken? U krijgt concrete tips, handvaten en tools om mee aan de slag te gaan. Doordat u niet alleen luistert maar dit ook zelf toepast, hebt u er echt wat aan!

Tijdens de bijeenkomst worden deelnemers in kleine groepjes ingedeeld, soms werken we met de hele groep. Maar altijd toegepast op uw bedrijf. U deelt uw kennis en ervaring met HR-collega’s en leert van hun ervaringen. Deze vorm van intervisie wordt door veel HR-professionals en managers erg leerzaam en inspirerend gevonden!

Graag tot ziens op de 29e november in Breda!

Hebt u nog vragen? Neem contact op met
Annemarie.van.der.Meel@lumin.nl
076-7112830