Interessante Lumin projecten

 

Doelgroepen

Lumin traint bestuurders, directie, managers, middenkader, medewerkers en operators. Daarbij vinden we het belangrijk dat de verbinding goed gelegd wordt tussen de diverse lagen in een organisatie en het is een uitdaging om iedere doelgroep op zijn eigen manier aan te spreken en te bereiken.

Net zo vlot in het Engels

Lumin coacht en traint net zo vlot in het Engels als in het Nederlands. Referenties zijn onder andere GlaxoSmithKline en Royal Cosun o.a. voor de business units Unifine Food & Bake Ingredients België, Suiker Unie Anklam en SVZ USA.

 • Anteryon (technologie) (2007) – Advies, training en coaching met betrekking tot Projectmanagement voor opdrachtgevers, projectleiders en projectteamleden en begeleiding van een technische brainstormsessie rondom verkorten cyclustijd van het repliceerproces.
 • Drie Mollen (koffie- en thee producent) (2005- 2008) – Advies, training en coaching met betrekking tot Projectmanagement voor opdrachtgevers, projectleiders en projectteamleden en begeleiding van de brainstormsessie ‘Efficiencyslag in processtromen’.
 • DaimlerChrylser (automotive) (2005-2006) – Entertrainmentsessies als grand finale van een veranderingstraject en als kick off voor een nieuwe periode met een verhuizing en een afgeslankt team. Circa 350 personen.
 • Eiffel (consultancy) (2004-2009) – Training Boeiend regisseren van Eiffel workshops.
 • Gemeente Best (overheid) (2006-2008) – Tweejarig Management Development Programma bestaand uit een entertrainmentsessie als kick off en zeven cultuurthema's. Brainstormbegeleiding rondom het thema deregulering, teamontwikkeling van de afdeling Communicatie door middel van training, coaching en intervisie. Training 'Motiveren en sturen op resultaat met voortgangs- en beoordelingsgesprekken'.
 • Gemeente Oss (overheid) (2010) – Workshop ‘Het managen van macht en krachtenveld’, workshop ‘Uitstraling en Stijl’ en het verzorgen van diverse intervisiesessies voor en met leidinggevenden.
 • GlaxoSmithKline (oral care producten) (2004-2009) – Begeleiding van diverse brainstormsessies, brandacademy’s en wargames.
 • Graphic Packaging International (verpakkingsmateriaal) (2015) – Leiderschapstraject: slimmer samenwerken met minder werkdruk. Leiderschapstraject is gestart met ontwikkelassessements waaraan alle medewerkers in een leidinggevende functie hebben deelgenomen.
 • Kwantum (woonartikelen)(2015 tot heden) – Herijken van de workflow van de afdeling marketing en communicatie.
 • Openbaar Ministerie, Landelijke Ressortelijke Organisatie (nu Ressortsparket) (overheid) (2012-2013) – Het integraal programma ‘Samenwerken op basis van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid’ voor het Project Appèl 2015 ontwikkeld en uitgevoerd. Tweejarig verandertraject bestaande uit advies aan het projectbureau en de implementatiemanager, de uitvoering van MT groepscoaching en individuele coaching van MT-leden, Afdelingshoofden en Advocaten Generaal en training van alle 412 medewerkers. De training ‘Intern draagvlak creëren voor deelprojecten’ verzorgd. Er zijn 30 deelprojectleiders getraind inclusief het LRO projectenbureau Appèl 2015.
 • Openbaar Ministerie Ressortsparket, Arnhem-Leeuwarden (rechtsspraak) (2013- 2014) – Teambijeenkomst verzorgd voor Advocaten Generaal van Arnhem en Leeuwarden. Adviestraject in samenwerking met een advocaat-generaal een e-mailprotocol opgezet en mede geïmplementeerd.
 • Rabobank (financiële dienstverlening) (2000 tot heden) – Procesbegeleiding bij Algemene Ledenvergaderingen, afdelings- en fusievergaderingen, personeelsavonden, klankbordsessies en klantenarena’s onder andere bij Rabobank Amerstreek, De Zuidelijke Baronie, Merwestroom, Maasland, Nuenen Son en Breugel, Oss, Peelrand, Rijnstreek, Terneuzen Sas van Gent, Tholen en West Brabant Noord.
 • Rabobank Hardinxveld-Giessendam en Rabobank Sliedrecht-Graafstroom (financiële dienstverlening) (2009-2010) – Projectteamlid van projectbureau ‘Fusie Communicatie’ voor de coördinatie van het fusieproces van de beide banken.
 • Rabobank Oss (financiële dienstverlening) (2010) – Training netwerken.
 • Rabobank De Zuidelijke Baronie (financiële dienstverlening) (1999 – heden) – training en coaching rondom timemanagement voor alle medewerkers van de afdeling Marketing, Communicatie en Coöperatie, cultuurcarrousel ontwikkeld en mee uitgevoerd (in samenwerking met vier andere bureau’s).
 • Rechtbank Breda en Zeeland (rechtspraak) (2008) – 'Training Uitstraling en Stijl'.
 • Rixona (levensmiddelen) (2014) – Event rondom autonoom onderhoud (AO stap 4), Train-the-trainer en Leiding geven aan verandering.
 • Royal Cosun (levensmiddelen) (vanaf 2001 tot heden) – Entertrainment om commitment te verkrijgen voor implementatie van projectmanagement bij de top 100 managers van de holding. Training, advies, coaching van projectmanagement voor opdrachtgevers, projectleider, projectteamleden. Training en advies met betrekking tot de invoering van projectmanagement, portfolio- en programma-management. Train the Trainer traject in TPM methodiek ontwikkeld en uitgevoerd aan totaal 145 deelnemers in verschillende functiegroepen over verschillende business units aan de hand van verschillende maatwerk programma’s, Train-de-brainstormbegeleider voor Royal Cosun New Business.
 • Sanoma Uitgeverij BV (uitgeverij) (2010) – Training rondom creativiteit, workshop 'Wonderolie voor je brein' en begeleiden brainstormsessie voor VT Wonen.
 • Suiker Unie (levensmiddelen) (2016) – Cultuurtraject ‘Fit for Future’ voor productie op zes concrete cultuurthema’s. Advies: implementatie programma- en portfoliomanagement voor R&D (2015 tot heden).
 • SVZ USA (levensmiddelen) (2016) – Traject verliesreductie door middel van FLOW.
 • Tiofarma (geneesmiddelen) (2016) – Train-the-Trainer voor productiemedewerkers.
 • Uticon Ingenieursgroep BV (ingenieursbureau) (2010- heden) – Implementatie projectmanagement bij de divisie Uticon Installatieadvies, Vier workshops over tijd, groepscoaching gedetacheerde projectleiders rondom timemanagement, diverse individuele coachingstrajecten, groepscoaching o.a. ‘beïnvloedingsstijlen’. Advies: opzetten competentiemanagement voor alle functies samen met P&O en workshops voor directie en leidinggevenden. Diverse adviestrajecten waaronder opzetten borgingsplan, opzetten competentiematrix, opzetten opleidingshuis in samenwerking met P&O, training Projectmanagement voor Engineers en junior projectleiders.
 • Xerox (documentbeheer)(2007) – Workshop LevensFasebewust PersoneelsBeleid voor leidinggevenden.
 • Zeelandia (bakkerij-ingrediënten) (2008- heden) – Implementatie project-management door middel van training, coaching en advies voor opdrachtgevers, projectleiders en projectteamleden, training creativiteit voor R&D.