Begeleiding Cultuurveranderingen binnen het OM
14 december 2012

Europese aanbesteding voor alle trainingen en coaching die nodig zijn om een cultuurverandering en het gaan werken volgens nieuwe  processen mogelijk te maken. Het doel daarvan is resultaatgericht werken, een kostenreductie en een landelijk uniforme werkwijze. Bovendien moet Het Nieuwe Werken ingevoerd worden. Een cultuur op basis van vertrouwen, verantwoordelijkheid, verbinding en veiligheid is daarvoor nodig. Lumin pitcht samen met haar samenwerkingspartner Waterman Advies en Training en ‘wint’ de aanbesteding op haar maatwerkaanpak

Lumin verzorgt in 2012 de ontwikkeling en uitvoering van maatwerk training, coaching, intervisie en werksessies voor ruim 400 medewerkers verdeeld over 8 functiegroepen. Ook het maatwerk trainingsmateriaal (cases, film, voorbeeld dialogen) werd door Lumin ontwikkeld. Meerdere interne  intervisie moderatoren werden getraind en er waren zelfmanagement workshops. Verder is Lumin gedurende het gehele traject een vaste sparringpartner voor het Projectbureau (dat de 15 deelprojecten coördineert) en een vaste sparringpartner voor de interne communicatieadviseur.

Resultaat

Het project loopt nog. De eerste resultaten in de cultuurverandering zijn al zichtbaar. Het projectbureau is enthousiast.
 

Reactie toevoegen