24 april 2013

Aan de reacties te zien was ‘Kickstart in de nieuwe werkelijkheid’ een groot succes. Maar liefst 48 ondernemers brainstormden samen over hun toekomst. Modellen uit de marketing, verandermanagement, HR en hersenwerking werden aangedragen als leidraad in een afwisselend programma. Een verslag met foto’s en reacties.

De workshop bestond uit drie stappen:

Vernieuwen: Hoe vernieuw ik mijn bedrijf? Hoe ontdek ik nieuwe markten en producten? Wat verkoop ik aan wie in deze nieuwe werkelijkheid?

Ontwikkelen: Welke nieuwe kennis en vaardigheden zijn nodig in mijn team om succesvol te zijn? Hoe geef ik inspirerend en resultaatgericht leiding en hoe creëer ik een open, zelf-lerende cultuur?

Bewegen: Hoe zorg ik dat mijn team met de nieuwe werkelijkheid meebeweegt en verandert?

Bij iedere stap behandelde Marianne Carrière een model. Ze gaf concrete tips, inzichten en tools waar de aanwezigen mee aan de slag gingen.

De eerste opdracht werd in kleine groepjes gedaan, het overige plenair. Maar altijd ging het over een bedrijf van een van de aanwezige mkb-ers. Zij deelden hun kennis en ervaringen met elkaar en vonden dat erg leerzaam. Een man merkte op: “Ongelooflijk wat er in de groepen loskomt. Je bent onbekenden voor elkaar en hebt 30 minuten. En als je dan het resultaat ziet, dat is echt verrassend!” Waarop een ander reageerde: “Hier hebben mensen wat aan!”

Vestzaktheater de Schelleboom paste met haar knusse huiselijke karakter prima bij de vertrouwelijke sfeer van de workshop. Een deelnemer: “Soep van mama, dat is toch veel lekkerder dan van een echte cateraar!”

Hierna was er nog tijd om na te praten, om ideeën uit te wisselen en om elkaar beter te leren kennen. De sfeer was erg goed.

Bedankt voor alle leuke reacties
Wij van Lumin zijn erg blij met alle complimenten die we kregen. De deelnemers vonden het leerzaam en dat was de bedoeling!

Een selectie:

Het was Top! Hartelijk dank voor de inspiratie, de gastvrijheid en de comfortabele omgeving. Ik heb interessante mensen ontmoet en een fijn gevoel aan Lumin en haar medewerkers overgehouden.

Ik wil nog even mijn complimenten geven voor de Kickstart van gister. Ik heb er erg van genoten en vond de informatie erg verfrissend. Ik zie uit naar de vervolg stappen.

Beste Marianne, ik wil jou en je team een compliment geven voor de goed georganiseerde en inhoudelijke workshop gistermiddag in de Schellenboom te Oosterhout. Ik zag veel ondernemers actief bezig en hoorde na afloop tijdens de borrel veel positieve reacties. Daarnaast heb ik zelf ook weer elementen opgepakt die ik kan gaan gebruiken. Nogmaals dank en tot ziens.

A few messages following yesterdays remarkable event: First, thank you for inviting me and making it a worthwhile use of my time. Second, congratulations on your talent to bring over a personable, significant and valuable set of messages. Third, well done too for building the business you have, with the emotions and warmth that surround it. You have a fine team and can be very proud.

Lees hier nog meer reacties op de workshop. Ook leuk is het verslag in tweets.
Wij bedanken Joep Oomen en Casper van Aggelen van harte voor het maken van de foto's.

 

             

Reactie toevoegen