Creativiteit is geen gave, maar een vaardigheid die iedereen kan leren.
 

Het begint met het loslaten van vooronderstellingen en daarna het trainen van denktechnieken, die u helpen nieuwe invalshoeken te vinden.

Lumin helpt u bij het vergroten van creativiteit op drie verschillende manieren:

Workshop ‘Creatief denken en doen’: wonderolie voor je brein!

Een beknopte en praktische manier om uw pallet aan creatieve denktechnieken uit te breiden en deze toe te passen op uw eigen werkplek. Het bevordert ‘uitstel van oordeel’ en ‘open minded samenwerken’ en helpt nieuwe invalshoeken te vinden voor bijvoorbeeld het schrijven van teksten, het denken over doelgroepen en het benaderen van markten.

Professioneel geleidde brainstormsessies, brandacademy’s en wargames

Als wij uw creativiteitssessies leiden, garanderen we dat uw denktank minstens twee maal zoveel vernieuwende ideeën bedenkt. U kunt zelf meegaan in de inhoud en de procesbegeleiding aan Lumin overlaten. Aan het einde van de sessie hebt u een goede selectie van ideeën op basis van originaliteit en realiseerbaarheid met een prioritering vanuit business opportunities waarover commitment bestaat binnen de groep.

Train de brainstormbegeleider

Bij deze training ontwikkelen deelnemers hun eigen creatieve denkvermogen en leren zij vaardigheden om zelf (intern) het groepsproces aan te sturen en een brainstormsessies te begeleiden. De procesbegeleider leert onder andere:
  • het formuleren van een inspirerende brainstormvraagstelling;
  • de fasering en het tijdspad van een brainstorm;
  • diverse creatieve denktechnieken;
  • opstarten met enerzigers;
  • de keuze van de techniek en de groepsdynamica.

Lumin begeleidt al meer dan 15 jaar brainstormsessies, brandacademy’s en wargames. Referenties zijn o.a. GlaxoSmithKline (cosmetica en verzorgingsproducten), Sanoma (mediabedrijf) en Zeelandia (bakkerij-ingrediënten) en een train-de-brainstormbegeleider voor Royal Cosun New Business (levensmiddelen).